Paarden van Waarde

Ik wil mezelf wel eens ontmoeten
en niet steeds tegenkomen.

Coaching met paarden

Hiermee bedoelen wij het coachen van mensen tussen de paarden.

De paarden reageren instinctief en zonder oordeel op wat je doet en hoe je dit doet. Deze prachtige dieren houden van duidelijk en authentiek gedrag. Dit is overigens voor hen van levensbelang.

Ze zijn vluchtdieren en hebben binnen de kudde het talent ontwikkeld om te reageren op de kleinste signalen van hun kuddegenoten. Is er gevaar? Kunnen we snel vluchten?

Ze communiceren voor een groot deel non-verbaal met elkaar.

Ze lezen de lichaamstaal van hun kudde genoten. Tijdens de activiteit die we met de paarden doen, word je onderdeel van hun kudde. Hierin besluit je zelf wat je wilt onderzoeken. De paarden nemen jouw intentie en gedrag waar en laten je open en eerlijk ervaren hoe dit bij hen overkomt. Er is geen goed of fout. Het is zoals het is of zoals jij het ervaart. 

Focus

Vaak dient het onderwerp zich tijdens de sessie vanzelf aan. Je kunt er ook voor kiezen te focussen op een bepaald thema, zoals vitaliteit, veerkracht of leiderschapsontwikkeling

Naast individuele coaching is het ook mogelijk te werken in kleine groepjes; duo’s of teams.

Vaak is een kort traject (2 tot 3 sessies) al voldoende om je weer op weg te helpen. We zetten samen de eerste stappen in de goede richting. Je zult merken hoe jouw gedrag, wat onbewust is ingesleten, je verder weg of juist dichter bij je doel brengt. Je leert samen met de paarden wie je wilt zijn en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken.

Ik werk  onder andere met methoden zoals Voice Dialogue, Intuitief systemische opstellingen  en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Dit laatste is een  effectieve methode waarbij je anders leert kijken naar de strijd tegen lastige emoties en gedachten.

ACT is een vorm van positieve psychologie waarbij het gaat over het verbeteren van vaardigheden in plaats van het bestrijden van klachten. Het brengt je in contact met jouw kernwaarden, diepste verlangens en wensen. We werken aan het vinden van antwoorden op de vragen die gaan over: WIE je bent, WAT je wilt en WAT je kunt. 

Tijd voor een stap?

Door de combinatie van de paarden en de overige methoden ga je jezelf beter begrijpen. Je leert je gedachten en gevoelens serieus nemen en voelt je steeds meer op je gemak met je mooie zelf. Samen met de paarden ben ik op missie om jou in beweging te brengen. Zo laten we samen alle oordelen over onszelf, onze baan, onze woonsituatie of onze ziekte achter ons, zodat jij kan doen waar je het meeste van houdt. 

Wanneer jij nu nieuwsgierig geworden bent naar deze ontdekkingsreis naar jezelf in samenwerking met de paarden en mij; klik op de contactbutton hieronder en stel je vraag en ik neem na ontvangst telefonisch contact met je op voor een nadere kennismaking.

Prijsindicatie

Per sessie

Duur

1 - 1½ uur

kosten

€ 87,50 per sessie

inclusief

Uitgebreid intakegesprek