Anders Buiten zijn

Zie door de bomen het bos weer.

Coaching in de natuur

De boom is voor mij het symbool van: levenskracht, stabiliteit, geaard zijn, verbonden, meebewegend en is altijd zichzelf.

Deze symbolen en metaforen gebruik ik tijdens mijn coaching buiten in de natuur.

Ook als je maar korte tijd in de buitenlucht verblijft, gaat je stemming er al op vooruit. Je maakt minder van het stresshormoon cortisol aan en hierdoor neemt de helderheid van geest toe en je gedachten en gevoelens beginnen als vanzelf te stromen. De spanningen verminderen, je creativiteit neemt toe en je geheugen wordt geprikkeld.

De natuur kunnen we rustig het wondermiddel voor onze hersenen en zenuwstelsel noemen.

Alleen het zien van de kleur groen kan al helpen om weer rust te ervaren en van daaruit de verbinding te voelen met die prachtige omgeving en met je mooie zelf. De natuur schept de mogelijkheid tot zelfreflectie en er ontstaat letterlijk meer ruimte in je hoofd. Ik begeleid je graag tijdens een wandeling in de natuur om weer steviger in het leven te staan.

De natuur spiegelt zonder oordeel. Het is makkelijker zien, voelen en weer weten wat werkelijk belangrijk voor je is, van wat je dwarszit, waar je naartoe wilt, waar je hart voor klopt.

Focus

Tijdens de workshops in de buitenlucht focussen we ons op een bepaald thema zoals de elementen of de zintuigen of een thema naar keuze. Je kunt deze ervaring alleen beleven of in een  groep; duo’s of teams.

Vaak is een kort traject (4 tot 6 sessies) al voldoende om je weer op weg te helpen door samen de eerste stappen in de goede richting te zetten. Je zult merken hoe jouw gedrag, wat onbewust is ingesleten, je verder weg of juist dichter bij je doel brengt. Je leert door de zelfreflectie oefeningen wie je wilt zijn en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken.

Ik werk  onder andere met methoden zoals Voice Dialogue, Intuitief systemische opstellingen  en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Dit laatste is een  effectieve methode waarbij je anders leert kijken naar de strijd tegen lastige emoties en gedachten.

Tijd voor een stap?

In de natuur kun je even ontsnappen aan de maatschappij. Niemand kan je bereiken en niemand weet waar je bent.

Door deze vrijheid te ervaren laten we alle oordelen over onszelf, onze baan, onze woonsituatie of onze ziekte achter ons, zodat jij kan doen waar je het meeste van houdt. Ik kijk ernaar uit om samen met jou nieuwe paden te bewandelen.

Wanneer je nu nieuwsgierig bent geworden naar deze ontdekkingsreis naar jezelf, klik op de contactbutton hieronder en stel je vraag en ik neem na ontvangst telefonisch contact met je op voor een nadere kennismaking.

Prijsindicatie

Per sessie

Duur

2½ uur

kosten

€ 50,- per sessie

inclusief

Uitgebreid intakegesprek