Thema's

Geef vandaag eens leiding aan jezelf.

Veerkracht

Veerkrachtig zijn is een waardevolle kwaliteit; het is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslagen. Als het hieraan ontbreekt, kunnen vervelende emoties zich op den duur vastzetten in je lichaam en ontstaan er fysieke klachten. Dit kun je zien als een schreeuw om aandacht vanuit je lichaam, soms is het zelfs een ‘noodstop’.

Veerkracht helpt je nadat je uit balans bent geraakt weer terug te komen bij de gezonde, gelukkige versie van jezelf. Zoals een boom die buigt onder een storm en daarna weer terugveert. Het zorgt er ook voor dat je zelf de regie houdt in veranderende omstandigheden. In het leven word je namelijk iedere dag geconfronteerd met allerlei problemen, uitdagingen en zaken die je niet altijd leuk vindt om te doen. Er is geen enkel beroep vrij van stress of vervelende gebeurtenissen.

Ondanks dat het voor de meesten geen probleem is, kunnen dit soort situaties ineens als bedreiging voelen en word je door het kleinste uit het veld geslagen. Machteloosheid en stressgevoelens nemen dan de overhand. Je begint je van binnen op te vreten, begint te klagen en mopperen, maar komt niet in actie om iets te doen. Je hebt door alle ‘ruis’ weinig tot geen aandacht voor je gevoelens en de invloed die deze hebben op je gedrag.

Tijdens de activiteiten in de natuur of met de paarden komen de gevoelens en emoties die belangrijk zijn voor jou vanzelf naar boven. Deze bijzondere leerervaring komt via alle zintuigen binnen. We gaan minder denken, maar meer voelen en doen. Ervaren in plaats van piekeren en praten. Samen gaan we onderzoeken hoe je soepeler om kunt gaan met emoties en hoe je meer veerkracht kunt opbouwen. Wanneer je weet wat jouw waarden zijn en welke zaken je echt belangrijk vindt in het leven is het makkelijker om vol te houden wanneer het even tegen zit.

Vitaliteit

Vitaliteit, oftewel levenskracht, is cruciaal bij de vraag welke richting je op wilt in het leven. We moeten namelijk steeds langer doorwerken en ook na je pensioen wil je nog leuke dingen kunnen doen.

Naarmate we ouder worden gaan we anders tegen het leven en onszelf aankijken. ‘Je wordt milder’ horen we mensen vaak zeggen, maar we kunnen dit ook zien als krachtiger. Je verlegt je energie en aandacht naar zaken die je echt belangrijk vindt en bent steeds minder bezig met wat andere mensen daarvan vinden. Echter, zijn er ook nog steeds vragen.

Wil je meer of minder aandacht besteden aan je (klein)kinderen, wat ga je doen met de laatste jaren van je carrière?

Ga je energie steken in verdieping, verbreding of variatie in je leven?

Je bent vast al – wellicht onbewust – een zoektocht begonnen naar de nieuwe invulling van je rol met meer aandacht voor je eigen ‘ik’.

Maar weet je wel wat deze ‘ik’ wil en hoe je leven er verder uitziet nu je een nieuwe levensfase in gaat? Stap uit je comfortzone en sta jezelf toe nieuwe gevoelens, gedachten en sensaties te ervaren. Het onderdrukken van je eigen wensen leidt namelijk op den duur tot stress en disbalans in je lijf.

Vind jezelf opnieuw uit, durf je grenzen aan te geven en waardeer jezelf. Samen creëren we een positieve kijk op de toekomst, waarbij je erachter komt wat voor jou belangrijk is op dit punt in het leven. En het bevordert je gezondheid en productiviteit. 

Leiderschapsontwikkeling

Als leidinggevende is het belangrijk dat je inzicht hebt in je eigen leiderschapsstijl. Welke toon en gedrag past bij jouw medewerkers. En dat kan ook nog voor ieder anders zijn. Het kan gebeuren dat bepaald gedrag voor weerstand zorgt bij je medewerkers, of dat je er zelf niet gelukkig mee bent.

Hierdoor ontstaan soms lastige situaties op de werkvloer. Maar als je blijft doen wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg. Stel dat je het nu eens helemaal anders zou doen. Wat gebeurt er dan?

Samen gaan we experimenteren met dit vraagstuk. Dit lukt het beste in aanwezigheid van een paard. Het zal je hierbij een spiegel voorhouden en je keer op keer open en eerlijk benaderen. Je zult ervaren hoe je meer regie krijgt bij dit soort situaties om hierna bewuster te kiezen welke leiderschapstijl effectief is en bij je past.

Je kunt hierna in de hectiek van alledag beter jezelf blijven omdat je nu weet hoe dat is. Het vergroot je zichtbaarheid en de positieve invloed op jouw medewerkers en je haalt hierdoor het maximale uit jezelf en uit jouw team.

Uiteindelijk zul je het plezier en de voldoening die je krijgt uit het leidinggeven door kunnen geven aan jouw team. Het zal ervoor zorgen dat jouw team meer betrokken, loyaal en productief is.

Ervaar welke waarde de paarden voor jóu en daarmee ook jouw team kunnen hebben!

Prijsindicatie

Per thema

Duur

2 tot 3 sessies totaal

kosten

€ 87,50 per uur

inclusief

Uitgebreid intakegesprek