Over mij

Hej hallo, ik ben Yvonne.

Pad naar de vrijheid.

Mijn motto is dat het leven te kort is om je zorgen te maken over wat anderen van je vinden. 

Ik geef graag zelf vorm aan mijn leven met respect voor anderen en mijn leefomgeving (de natuur). 

Vroeger was ik een rebelse meid en een hopeloze puber. Ik maakte veel ruzie en voelde mij regelmatig onbegrepen en alleen. Dat was een eenzame periode.

Gelukkig had ik als kind alle ruimte om buiten te zijn. Te struinen door het bos, de zandverstuiving en de weilanden. Ik merkte dat ik daar tot rust kwam. Op mijn plek was.

In die weilanden kwam ik ook paarden tegen. Ze kwamen naar mij toe en ik mocht ze aanraken. Als 5 jarige mocht ik van mijn ouders op paardrijden. Ik heb een fantastische tijd gehad op de manege, waar ik ook mijn eerste vakantiebaantje had. 

In mijn verdere carrière heb ik niet meer met paarden gewerkt.  

Tot ik, tijdens een latere zoektocht naar een nieuw carrièrepad, toevallig weer in aanraking kwam met paarden. Ik startte met de opleiding tot paardencoach. Ik werd er helemaal blij en enthousiast van, want het echt gelukkige gevoel van het 5-jarige meisje dat voor het eerst met een paard in aanraking kwam had ik al meer dan 50 jaar niet gevoeld.

Kan ik hier mijn werk van maken?

Ik leerde tijdens de coach opleiding met de paarden vooral anders kijken naar mezelf. Met meer respect en vanuit verwondering. En minder vanuit een oordeel. 

Paarden geven namelijk geen negatieve mening of ongevraagd oordeel en zitten me niet op de huid; iets wat mijn vader wel deed tijdens mijn kindertijd en waar ik tot op latere leeftijd last van heb gehad (onzekerheid en faalangst). 

Tijdens de opleiding tot paardencoach liet ik alle beperkende ideeën en sociaal wenselijke oordelen achter me en besloot ik te gaan doen wat ik als kind altijd al voelde en wilde. Samenwerken met de paarden. Op een gelijkwaardige en natuurlijke manier. 

Ik volg de weg van mijn dromen.

De natuur werd mijn werkkamer.  

Ik realiseerde me dat mijn gevoel van vroeger klopte. Ik ben een buitenkind. De natuur geeft mij rust. En, ik hoef niet op een paard te zitten om er een band mee te krijgen, juist niet.

Doordat ik naar mezelf leerde luisterde kon ik mijn meisjesdroom in vervulling laten gaan en kwam ik op de juiste plek terecht.

Als zelfstandig coach bij Paarden van Waarde en als buitencoach bij Anders Buiten zijn.

Aan wal en altijd In Verbinding @ Vlieland.